Pomarančový zákusok

Pomarančové rezy s citrónovým krémom (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Jednoduchý, na chuť vynikajúci rez, ktorý som spojila s piškótami.

25
porcií
60 minút
príprava
2x10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vajcia s cukrom, šťavou z jedného veľkého pomaranča a strúhanej kôry som vymiešala do peny. Napokon som primiešala cukrárske farbivo na špic noža.
  2. Múku s práškom do pečiva som zmiešala a preosiala do cesta a vareškou opatrne vmiešala.
  3. Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala, zarovnala. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a piekla 10 minút. Takto som pripravila aj druhý korpus. Korpusy som nechala vychladnúť na mriežke.
  4. Pripravila som krém. V mlieku som vymiešala vanilkový puding a detskú krupicu a uvarila hustú kašu. Nechala som ju vychladiť. Maslo s cukrom som vymiešala do peny a postupne som po lyžici pridávala vychladnutú kašu a citrónový likér. Krém som rozdelila na dva rovnaké a jednu menšiu časť. Menšiu časť som uložila do chladničky na záverečné zdobenie.
  5. Prvý korpus som uložila na podnos a natrela som ho marhuľovým lekvárom.
  6. Na lekvár som natrela prvú polovicu krému.
  7. V pomarančovom sirupe som namáčala detské piškóty a ukladala pekne vedľa seba.
  8. Na piškóty som natrela druhú polovicu krému a zakryla som druhým pomarančovým korpusom. Zákusok som uložila do chladničky stuhnúť a neskôr som ho zaťažila.
  9. Druhý deň som pripravila čokoládovú polevu, poliala som ňou koláč a nechala opäť stuhnúť. Krájala som ho horúcim mokrým nožom a na záver ozdobila odloženým krémom.
  10. Prajem vám dobrú chuť.