Pomarančová roláda (fotorecept)

Autor receptu: mesiar50

Príprava je jednoduchá ako facka.Ingrediencie sa nevážia. Recept mi ponúkla moja žena ktorá ho mala dlhé roky odložený z vystrihnutého maďarského časopisu A kto má trochu kreativity v sebe roláda sa ľahko dá zmeniť na tortu.

20
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Vymiešame si tuhý sneh z piatich bielkov
  2. 5 žĺtkov si vymiešame z- krištáľovým cukrom (5 PL)-pomarančovou kôrou-pomarančovou šťavou(5 PL).Potom pridáme 5 lyžíc polohrubej múky zmiešanej z práškom do pečiva( 1 čajová lyžička)
  3. Pridáme tuhý sneh z bielkov a zľahka premiešame z varechou
  4. Pečieme v predom vyhriatej rúre cca.12 minút pri teplote 170 st.C.
  5. Upečené cesto pomocou mokrej resp.vlhkej utierky zrolujeme.Bude takto odpočívať pokiaľ si uvaríme krém.Sorry na tej utierke je tieň mojich rúk ako som fotil.Zbadal som to až ráno pri písaní tohto receptu.A na konci tohto celého procesu som zistil,že blesk mám vypnutý.Takže ako fotograf by som sa asi neuživil
  6. Ako som už písal horevyššie uvaríme si krém: 1 balík vanilkového pudingu pomiešame z 300 ml mlieka pridáme 1 PL kryštálového cukru,poumývanú a nastrúhanú kôru z pomaranča(veľké pomaranče) ďalej primiešame 100 ml šťavy z pomaranča.Z týchto ingrediencíí si uvaríme hustý puding.Varíme to opatrne sem tam to stiahneme z ohňa keď cítime,že sa nám tá pudingová hmota lepí na dno,(SAMOZREJME TOTO INFO JE URČENÉ PRE LAIKOV RESP.NESKÚSENýCH)Následne dáme puding naspäť na oheň a varíme ho celkom do zhustnutia.
  7. Do vlažného pudingu pridáme 125g Hery a vymiešame do penista.
  8. Takto vypadal korpus po upečení.Piekol som to cca.12 min.
  9. Korpus rozvinieme a natrieme ho toľkým krémom aby nám ostal ešte aj na potretie na vrch koláča.Manželka ma nahovárala aby som korpus natrel nejakým pikantným lekvárom,ale som nesúhlasil.Nrchcel som potlačiť chuť pomaranča do pozadia!
  10. Dobrú chuť vám prajem priatelia.