Pomarančová polievka

Autor receptu: elixir

Sladko-kyslá korenistá ovocná polievka.

2
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na masle si opečieme cibuľku do sklovita, potom pridáme očistený zázvor, všetky korenia, soľ a zalejeme vriacou vodou (750 ml).
  2. Očistíme zemiak a mrkvu, nakrájame a pridáme do polievky.
  3. Z pomaranča si odkrojíme dva tenké plátky, z ktorých neskôr odstránime šupku. Z ostávajúcich častí dostaneme von šťavu a prilejeme do polievky.
  4. Povaríme pol hodinku. Po uvarení vyberieme zázvor a klinček, obsah hrnca rozmixujeme.
  5. Naložíme do tanierov, ozdobíme plátkami pomaranča, smotanou na šľahanie a napr. troškou petržlenovej vňate. Dobrú chuť.