Pomarančová polievka
Autor receptu: elixir
Sladko-kyslá korenistá ovocná polievka.
2 porcie |
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Na masle si opečieme cibuľku do sklovita, potom pridáme očistený zázvor, všetky korenia, soľ a zalejeme vriacou vodou (750 ml).
- Očistíme zemiak a mrkvu, nakrájame a pridáme do polievky.
- Z pomaranča si odkrojíme dva tenké plátky, z ktorých neskôr odstránime šupku. Z ostávajúcich častí dostaneme von šťavu a prilejeme do polievky.
- Povaríme pol hodinku. Po uvarení vyberieme zázvor a klinček, obsah hrnca rozmixujeme.
- Naložíme do tanierov, ozdobíme plátkami pomaranča, smotanou na šľahanie a napr. troškou petržlenovej vňate. Dobrú chuť.