Dusené hovädzie mäso

Pomaly dusená hovädzia slabina so zemiakmi a zelenou špargľou

Autor receptu: redakcia

5
porcií

Postup

  1. Slabinu očistíme, nakrájame na porcie, osolíme a okoreníme. Mäso s 200 g masla, s tymianom a s vývarom dáme do uzatvorenej nádoby dusiť do rúry pri nízkej teplote na niekoľko hodín (môžeme dať napríklad cez noc pri teplote 80 stupňov alebo 5 hodín pri 110 stupňoch). Hotové mäso vyberieme, dáme do omáčky demi glace a prevaríme, nech nasiakne šťavou.
  2. Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Nakrájané uvaríme v osolenej vode domäkka. Uvarené zemiaky scedíme, pridáme 50 g masla a jemne popučíme. Pridáme najemno nasekanú petržlenovú vňať, podľa chuti dosolíme.
  3. Špargľu očistíme a povaríme v zmesi vína, citrónovej šťavy a cukru. Servírujem s mäsom a so zemiakmi, poliate omáčkou demi glace.