Poľovnícke roštenky
Autor receptu: 58vlasta
Málokedy robím hovädzie mäso, ale tento recept je celkom jednoduchý a chutný...
4 porcie |
20 minút príprava |
70 minút na 200 °C |
Postup
- Roštenky zľahka naklepeme,/ja klepem rezne cez mikroten. vrecko, mäso nefŕka okolo a ostáva čistý klepáč/, po okrajoch narežeme, osolíme, okoreníme a opečieme na panvici na rozohriatom oleji. Mäso preložíme na zapekaciu misu /pekáč/ a navrch dáme pokrájané hríby /aké máme/ a nakrájanú cibuľu. Zalejeme pripravenou šťavou a posypeme strúhaným syrom a v rozohriatej rúre zapečieme.
- Šťava: zmiešame biele víno, pretlačený cesnak a kečup.
Podávame s ryžou alebo aj zemiakmi a rôznou zeleninovou oblohou.