Polovina s údeným rebierkom a slaninou (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Babičkin recept. Toto jedlo bolo v čase prác na poli vhodné, preto, že bolo sýte . Sýtosť mu dodávala opečená údená slaninka a údené mäso v spojení s opečenou cibuľkou a cenakom.Zapíjalo sa buď sadnutým mliekom, alebo surovou sudovou kapustou.Pomenovanie ,,Polovina,, vzniklo z toho, že polovica zemiakov sa strúha a polovica sa varí, napokon sa to všetko zmieša...chutné jedlo...

30 minút
príprava
7 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zemiaky som očistila 8 kusov..polovicu som nechala na strúhanie a polovicu pokrájala na kocky a dala variť v osolenej vode..
  2. druhé som nastrúhala na hrubšík očkách..a pokrájala som si aj uvarené rebierko, ktoré sa varilo v šošovicovej polievke.
  3. K nastrúhaným zemiakom som pridala štipku soli a hladkú múku a vymiešala som hustejšie cesto, ktoré sa dá ľahko hádzať do vriacej vody z lopárika../keďže mám poranený prst a nevedela som udržať lopárik v ruke, robila som halušky ručne...vyvarila vo vriacej vode a keď vyplávali na vrch, vybrala som ich...
  4. dala som ich k uvareným scedeným zemiakom..
  5. do rajničky som dala pokrájanú slaninu na kocky...keď sa upražila,, pridala som k nej pokrájanú cibuľu, cesnak a pridala som aj pokrájané rebierko...keď sa spolu všetko prepieklo, posypala som štipkou červenej papriky..
  6. všetko som vyliala na zemiaky s haluškami..posypala mletým čiernym korením..
  7. spolu zmiešala a jedlo je hotové...
  8. na plytký tanier som to uložila tak, ako to robila babička...najprv som rozložila sudovú kapustu...na to som uložila halušky a poprekladala zemiakmi, slaninkou a údeným mäsom...na vrch som upiekla slaninový vejárik a omočila som mu konce do skladkej papriky...toto jedlo dobre ladí so sudovou kapustou...mohla by sa aj opiecť na cibuľke, ale ja to mám najradšej so surovou..je ešte parádne studená, keď ju zo súdka vyberám...
  9. prejem dobrú chuť...