Fazuľková polievka

Polievka zo sterilizovaných fazuľových strukov s opraženou slaninou (fotorecept)

Autor receptu: helena10

Regionálna polievka.

Postup

  1. Očistené a nakrájané zemiaky s trochou soli, nového i čiernych korení, bobkového listu dám variť do polomäkka. Pridám sterilizované struky fazule aj s nálevom, nechám prevrieť. Dochutím ešte a pridávam iba štipku sušeného kôpru, octu podľa vlastnej chuti.
  2. Zahusťujem zátrepkou, ktorú som mala pripravenú vopred cca 45 minút. Miešam a po prevretí vlejem obidve smotany zmiešané spolu v jednom hrnčeku. Opatrne miešam, dochutím a keď zovrie, odstavím.
  3. Slaninu na praženie si nakrájam na drobno, stopím a následne nalejem do polievky, zamiešam. Dobrú chuť prajem!