Batatová polievka
Polievka zo sladkých zemiakov s jablkom (fotorecept)
Autor receptu: kucharka
Výborná polievka na chladné jesenné večery. Malá obmena - trochu exotiky v polievke nezaškodí :-)
4 porcie |
10 minút príprava |
30-40 minút tepelná úprava |
Postup
- Množstvá surovín sú orientačné, musím sa priznať, že polievku robím "odoka".
Očistenú a pokrájanú cibuľu opečieme a podusíme na troche olivového oleja. Pridáme nakrájané jablko. Pomiešame.
Pridáme rozpučený cesnak, koreniny a trochu podusíme.
- Pridáme nakrájané sladké zemiaky (bataty) a trochu vývaru, pomiešame. Posolíme a pokoreníme.
- Dolejeme kokosovým mliekom. Varíme na slabom ohni až pokým nie sú zemiaky mäkké. Pridáme ocot.
(Dolievame vývar podľa preferencie hustoty polievky.)
- Uvarenú polievku rozmixujeme tyčovým mixérom. Niekedy si odložím trocha kokosového mlieka na ozdobenie polievky na tanieri. Kto má rád čerstvý koriander, môže tiež posypať hotovú polievku s pár lístkami. A ak chcete, môžete si do polievky kvapnúť aj pár kvapiek limetky.