Kačacia polievka
Polievka z pečenej kačice s pečeňovou knedličkou (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
Postup- Kačku osolíme, okoreníme
a posypeme celou rascou.
Dáme upiecť dozlatista. Po
upečení pripravíme z kačky
a koreňovej zeleniny vývar.
Z hotového vývaru vyberieme kačku a zeleninu.
- Z kačacej masti a múky pripravíme zápražku, ktorú zalejeme vývarom. Prevaríme
a zjemníme smotanou. Zeleninu nakrájame na
kocky a vložíme naspäť do
polievky.
- Mäso z upečenej kačky oberieme.
- Kačacie mäso, pečeň, sendvič, petržlenovú vňať, cesnak a cibuľu pomelieme. Pridáme strúhanku, vajce vypracujeme na hladkú masu a dochutíme soľou
a korením.
- Z masy rukami vytvarujeme knedličky a varíme ich v osolenej vriacej vode, až kým nevyplávajú na povrch.
|