Kačacia polievka

Polievka z pečenej kačice s pečeňovou knedličkou (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Postup

  1. Kačku osolíme, okoreníme a posypeme celou rascou. Dáme upiecť dozlatista. Po upečení pripravíme z kačky a koreňovej zeleniny vývar. Z hotového vývaru vyberieme kačku a zeleninu.
  2. Z kačacej masti a múky pripravíme zápražku, ktorú zalejeme vývarom. Prevaríme a zjemníme smotanou. Zeleninu nakrájame na kocky a vložíme naspäť do polievky.
  3. Mäso z upečenej kačky oberieme.
  4. Kačacie mäso, pečeň, sendvič, petržlenovú vňať, cesnak a cibuľu pomelieme. Pridáme strúhanku, vajce vypracujeme na hladkú masu a dochutíme soľou a korením.
  5. Z masy rukami vytvarujeme knedličky a varíme ich v osolenej vriacej vode, až kým nevyplávajú na povrch.