Polievka

Polievka z medvedieho cesnaku s tvarohovými knedličkami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. V hrnci na tuku do sklovita opražíme najemno nakrájanú cibuľu s asi 5 lístkami medvedieho cesnaku, zalejeme bielym vínom a necháme povariť. Zalejeme vývarom a mliekom a dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom. Povaríme asi 10 minút a zahustíme kukuričným škrobom rozpusteným v 1 PL studenej vody. Necháme zľahka prevrieť.
  2. Do vriacej polievky vložíme prekrájané listy medvedieho cesnaku, necháme zovrieť. Tyčovým ponorným mixérom polievku rozmixujeme do hladkej a penistej konzistencie. Podľa potreby prípadne dochutíme a ihneď podávame s knedličkami.
  3. Tvarohové knedličky: Zmiešame tvaroh, žĺtok, syr a strúhanku. Zmes ochutíme a necháme 5 minút odstáť. Z masy vytvarujeme 2 lyžičkami knedličky, ktoré vkladáme do vriacej osolenej vody. Pomalým varom ťaháme cca 5–8 minút. Knedličky vytiahneme z vody a odložíme na teplé miesto.