Lečová polievka
Polievka z leča
Autor receptu: kvakac
Ostalo mi z raňajok veľa leča (klasika cibuľa, paprika, paradajka a vajce), tak som ukuchtil takúto polievku.* Veľmi nám chutila,
preto som sa rozhodol napísať k nej recept, aby neupadla do zabudnutia. Pre niekoho možno príde vhod.
5 - 7 porcií |
5 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Cesnak nastrúhame na malých okách a rozdelíme ho na dve časti. Vychladnuté lečo si pripravíme na plytký tanier.
- Na oleji urobíme bledú zápražku z múky a oleja, pridáme do nej polovicu cesnaku. Odstavíme zo sporáku a nasypeme mletú papriku, necháme trochu vylúhovať a dáme naspäť na sporák. Vložíme do hrnca jeden pokrájaný špekáčik, párkrát premiešame a pridáme lečo, rascu a zemiaky. Chvíľu miešame a nalejeme vodu. Necháme varíme až do zmäknutia zemiakov. Osolíme.
- Keď sú zemiaky mäkké, pridáme druhy špekáčik. Povaríme asi 5 minút, ochutnáme a prípadne dosolíme. Nasypeme zvyšný cesnak, premiešame a odstavíme zo sporáku. Máme hotovo. Sám som ostal prekvapený, aká je to dobrá polievka.