Lečová polievka

Polievka z leča

Autor receptu: kvakac

Ostalo mi z raňajok veľa leča (klasika cibuľa, paprika, paradajka a vajce), tak som ukuchtil takúto polievku.* Veľmi nám chutila, preto som sa rozhodol napísať k nej recept, aby neupadla do zabudnutia. Pre niekoho možno príde vhod.

5 - 7
porcií
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zemiaky očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Cesnak nastrúhame na malých okách a rozdelíme ho na dve časti. Vychladnuté lečo si pripravíme na plytký tanier.
  2. Na oleji urobíme bledú zápražku z múky a oleja, pridáme do nej polovicu cesnaku. Odstavíme zo sporáku a nasypeme mletú papriku, necháme trochu vylúhovať a dáme naspäť na sporák. Vložíme do hrnca jeden pokrájaný špekáčik, párkrát premiešame a pridáme lečo, rascu a zemiaky. Chvíľu miešame a nalejeme vodu. Necháme varíme až do zmäknutia zemiakov. Osolíme.
  3. Keď sú zemiaky mäkké, pridáme druhy špekáčik. Povaríme asi 5 minút, ochutnáme a prípadne dosolíme. Nasypeme zvyšný cesnak, premiešame a odstavíme zo sporáku. Máme hotovo. Sám som ostal prekvapený, aká je to dobrá polievka.