Polievka z kuracích drobov (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Akosi sme nachladli všetci v tomto sychravom počasí, nič nemôže byť lepšie ako dobrá domáca nádherne voňavá kuracia polievka, mala som odložené droby z niekoľkých kureniec, tak som spravila výbornú polievku na tieto sviatočné dni, chutí nám a zároveň sa liečime tým najlepším účinným a overeným liekom našich babičiek, ktorý navyše aj úžasne chutí.

6 - 8
porcií
20 minút
príprava
120 minút
na 70 - 80 °C

Suroviny

Postup

  1. Do hrnca som dala kuracie droby a "Schmalz" - kurací tuk, zaliala som ich dostatočným množstvom studenej vody, pridala som soľ a pomaly priviedla do varu.
  2. Zatiaľ som očistila koreňovú zeleninu, cesnak, cibuľu, ktorej som ponechala vnútornú šupku, polievka bude mať krajšiu farbu, pridala som umyté paradajky a umytú feferonku, my máme radi jemne štipľavú polievku, najmä ak sme ochoreli, tiež má liečebné účinky.
  3. Z polievky som odstránila penu, ktorá sa vytvorila...
  4. ...pridala som pripravenú zeleninu, koreniny,...
  5. ..umytý pór a zelerovú vňať,...
  6. ...polievku som varila prikrytú pokrievkou veľmi pomaly, sotva znateľným čerením, kým nezmäklo kuracie mäsíčko a zeleninka zostala troška al - dente, nesmie sa rozvariť, u mňa to bolo cca 120 minút.
  7. Z hotovej polievky som vybrala uvarené kuracie droby a zeleninu,...
  8. ...vývar som scedila, bol dobre mastný z tuku domácich kureniec kŕmených kukuricou. Odliala som do menšieho hrnca časť tohoto vývaru a uvarila som v ňom domáce rezance.
  9. Do tanierov som nabrala uvarené domáce rezance, dala som pokrájanú zuzuku, srdiečko. obraté mäsíčko z krídel, krk, zeleninku, zaliala som všetko horúcim vývarom, tesne pred podávaním som polievku posypala čerstvo posekanou petržlenovou vňaťou.
  10. pohľad zblízka: je to vynikajúca nádherne voňavá a liečivá polievka z kuracích drobov z domácich kureniec úžasnej chuti, ako stvorená na tieto sviatočné dni, dobre padne chorým, zoslabnutým a vyčerpaným ľudom, matkám po pôrode, deťom , ale aj zdravým, zasýti i zahreje, dodá síl každému.