Polievka z koreňovej zeleniny

Autor receptu: timara

Alternatíva na nedeľnú polievku, keď už máme doma koreňovú zeleninu. (Inšpirácia Apetit).

3-4
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na olivovom oleji orestujeme na drobno nakrájanú cibuľu a na plátky nakrájný cesnak. Pridáme všetkú zeleninu nakrájnú na kocky, spolu restujeme 5 minút a potom zalejeme vodou (2-3 cm nad zeleninou). Pridáme nastúhaný zázvor, mletý kmín, osolíme, okoreníme a varíme cca 20 minút, kým zelenina nie je mäkká.
  2. Polievku rozmixujeme, ak je príliš hustá zriedime ešte vodou, chvíľu prevaríme a dochutíme citrónovou šťavou.
  3. Naservírovanú polievku môžeme dozdobiť lyžičkou kyslej smotany, pažítkou a čerstvo namletým korením.