Polievka z jahňaciny (fotorecept)

Autor receptu: marianne

Ak máte radi jahňacinu,neváhajte.Vôbec som ju nemala v úmysle dáť na varechu,preto som ju ani podrobnejšie nefotila,ale je tak dobrá,že možno niekoho inšpirujem..

15 minút
príprava
45-50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Nezabudnime jahňacie mäsko dobre zbaviť tuku,je to dôležité.Do studenej vody dáme variť jahňacie mäsko spolu s potlčeným čierným a novým korením,celou cibuľou(vrch narežeme do kríža,aby sa lepšie vyvarila),cesnakom.Varíme do polomäka.
  2. Skoro uvarené mäsko vykostíme,pokrájame na kúsky a vložíme naspäť do polievky.Cibuľu a cesnak vyberieme z polievky,ja ju vyhadzujem.Ide len o ten vývar z nich.Pridáme všetku načistenú a pokrájanú zeleninku s koreninami.A povaríme 5-10 minút.
  3. Spravíme si krupicové halušky:rozšľaháme vajíčka vidličkou spolu s olejom(maslom),ale riadne.Osolíme,okoreníme a postupne pridávame pomaly toľko krupice,až nám vznikne,pekné nadýchané cestičko.Vymiešame a z lopárika postupne hádžeme halušky do polievky k mäsku a zeleninke.Povaríme spolu aspoň ďalších 10 minút.
  4. ..a podávame.