Polievka z hokaida, tentokrát s kokosovou smotanou

Autor receptu: luciak

Receptov na polievku z tekvice hokaido je nespočetne veľa. Aj ja ju pripravujem rôznymi spôsobmi, naposledy takto. Chutila všetkým.

15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Hokaido očistíme a pokrájame na väčšie kocky - kľudne aj so šupkou. Prudko ho v hrnci spolu s korením opečieme na olivovom oleji, pridáme na väčšie kúsky nakrájanú očistenú mrkvu a zemiaky. Keď nám zelenina začne voňať, zalejeme vývarom tak, aby bola všetka ponorená a varíme do mäkka.
  2. Keď je zelenina mäkká, všetko rozmixujeme priamo v hrnci ponorným mixérom a dochutíme pretlačeným cesnakom, kurkumou a čerstvo nastrúhaným muškátovým orieškom. Dosolíme.
  3. Na panvici si nasucho opečieme tekvicové jadierka a polievku na tanieri alebo v miske dochutíme kokosovou smotanou (kúpime hotovú v konzerve) a opečenými jadierkami. Hotovo!