Polievka z čerstvej kukurice - Corn chowder (fotorecept)
Autor receptu: babav
Chowder je popularna americka polievka z plodov mora ,alebo zeleniny, na mliecno smotanovom zaklade. V lete ,ked je dostatok sladkej mladej kukurice rada varim
tuto variaciu.
4 porcie |
40 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- 1šálka=250ml
Slaninu nakrajam a uprazim do chrumkava,vyberiem z panvice a na vyprazenej
masti udusim na jemno nakrajanu cibulu.Pridam k nej sol a cierne korenie. - Potom na kocky nakrajane mlade zemiaky.Podusim ich na cibuli.
- 1 salku kukuricnych zrniek rozmixujem so salkou mlieka na jemnu kasu.
- Pridam do panvice k zemiakom ....
- spolu so zvysnymi 2 salkami mlieka a 2 salkami kukuricnych zrniek.
- Privediem do varu a na miernom ohni varim 15 minut .Potom prilejem
smotanu a varim dalsich 5 minut.Nakoniec pridam na vyluhovanie
2 vetvicky cerstveho petrzlenu. Ak treba ,hotovu polievku este dosolim.
- Servujem s nasekanym petrzlenom a chrumkavou slaninou.