Polievka z čerstvej baranej hlavy, čiže trúdnik klobučkatý

Autor receptu: mracik9

Tak po tomto úlovku vznikla polievka polievok,ja ju mám strašne rada,len som sa bála či mi vyrástla,lebo bolo sucho na huby,ale nesklamala ma čakala tam na nás.

6
porcií
60 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Hubu dôkladne umyjeme,porežeme na menšie kúsky,Na masle si opražíme cibuľu,pridáme červenú papriku,zaprášime múkou,prehrejeme a zalejeme studenou vodou, pridáme tam hubu a varíme asi 15 minút, kým huba nie je polomäkká.Medzi tým si očistíme zeleninu,ktorú pokrájame na kolieska a kocky,pridáme do vývaru.Všetko ešte okoreníme,pridáme petržlenovú vňať, tarhoňu a môžeme papkať,dobrú chuť.