Polievka s pečeňovými haluškami

Autor receptu: sonijamt

V každej rodine sú nejaké zvyky a tradície, u nás táto polievočka cez sviatky nesmie nikdy chýbať na stole ( okrem kapustnice a iných dobrôt )

Suroviny

Postup

  1. Zo sliepky alebo z kuraťa a zeleniny si urobíme klasický vývar. Keď je zelenina a mäsko mäkké, všetko z polievky povyberám a precedím. Do polievky vrátim mrkvu pokrájanú na kolieska, niekedy aj kúsky mäkkého mäska a zavarím do nej halušky.
  2. HALUŠKY: pečienku, cibuľu, cesnak a na záver rožtek pomelieme cez mlynček. Pridáme celé vajce, soľ, vegetu, niekto dáva aj majoránok. Dôkladne premiešame a pridáme múku alebo detskú krupicu-toľko, aby sa vám dali robiť halušky. Cesto nesmie byť riedke ale ani veľmi tuhé.
  3. Povaríme na miernom ohni asi 5 min, polievka nesmie vrieť, lebo sa zakalí a p.p.dochutíme soľou.