Polievka s köfte guľôčkami (Köfte çorbası)

Autor receptu: cesminaz

Velmi chutna polievka :-)

Suroviny

Postup

  1. Najprv si pripravime zmes na gulky... V jednej miske zmiesame mäso,ryzu,pokrajanu vnat,sol,vajce a isot podla chuti.Cele to dobre zmiesame.Ak bude od vajca ta masa trocha redsia,tak dajte trosku struhanky,asi tolko,aby to vajce popila a dali sa vam tvarovat malinke gulky :-) Potom dame masu bokom.Mrkvu si pokrajame na tenke mesiaciky,papriku na male kocky a vnat na drobnejsie..
  2. Do hrnca dame trocha oleja,na ktory dame cca.3PL muky,cize urobime celkom obycajnu zaprazku :-) Muku minutku na oleji za obcasneho miesania osmazime a hned zalejeme nasim vyvarom.Pridame mrkvu,papriku a vnat.Takto nechame spolu varit,kym nebude mrkva uvarena do polomäkka.
  3. Ked je mrkva dopoli uvarena,tak nahadzeme do nej nase mäsove gulicky a cele to varime dovtedy,kym sa nam gulky neuvaria a mrkva bude tiez mäkka :-) cize cca.15 minut.Tie gulky si mozte pripravit uz dopredu,alebo ich tvarovat a rovno hadzat do polievky..
  4. Na konci polievku este dochutime citronovou stavou cca.2-3PL ,alebo podla chuti.Po pripade mozte dat aj trosku ml.cierneho korenia,ak chcete. Ma to byt kyslovkava polievka.No a nakoniec uz len podavame :-)