Polievka Lefeta

Autor receptu: broskynqua

Táto polievka je jednou z najobľúbenejších polievok našej rodiny. Kombinácia surovín z nej spravila úžasne sýtu polievočku, ktorá v týchto zimných dňoch určite zohreje.

60 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zemiaky ošúpeme a pokrájame na štvrtiny. V 1,5-litrovom hrnci ich zalejeme vodou, pridáme čierne korenie, rascu, celú cibuľu, osolíme a dáme variť. Keď sú zemiaky mäkké, cibuľu vyberieme a zemiaky vo vode rozpučíme, Dolejeme, aby bol hrniec plný, pridáme rozmrvenú kocku bujónu, prelisovaný cesnak a polievku necháme zovrieť.
  2. Nakrájame na kocky slaninu, opražíme a oškvarky vyberieme. K masti pridáme hladkú múku, červenú papriku a zásmažku prilejeme do polievky. Povaríme ešte asi 10 minút. Vmiešame rozšľahané vajíčko.
  3. Zemiaky na halušky ošúpeme a postrúhame. Pridáme múku, osolíme a vypracujeme cesto, ktoré pretláčame cez sito na halušky do vriacej osolenej vody. Pomiešame, varíme približne 2 minúty a scedíme. Hotové halušky rozdelíme do tanierov, zalejeme polievkou, pridáme oškvarky a posypeme petržlenovou vňaťou.