Polievka kuracia zeleninová kyslá (fotorecept)

Autor receptu: patroveckypitrs

Tato polievka je pre mňa ako liek. Varím ju keď som chorý, alebo na regeneráciu organizmu v špatnom počasí. No hodí sa aj po sviatkoch čí oslavách. Táto dávka je na 4 - 5 l polievky.

8-10
porcií
20 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Tu je časť surovín na túto polievku. Zeleninu papriku a zázvor nakrájam na slíže dlhé asi 3 cm. Pór krájam na kolieska. Cesnak posekám. Mäso krájam na 1 cm kúsky. Hríby zalejem pred varením horúcou vodou. Pripravím si ešte vodu s kyslej kapusty. Čili použijem dve malé sušené. Tie prstami rozmrvím priamo do polievky.
  2. V hrnci roztopím maslo. Ako prvé dám dusiť pór. Za chvíľu pridám cesnak nech prevonia. Potom dám papriku krájanú a mäso pripravené. Podusím nech mäso obelie.
  3. Na to dám koreňovú zeleninu a zázvor. Stále dusím a miešam .
  4. Voda sa vyparila tak to zalejem namočenými hríbmi aj vodou z nich. Tiež pridám sojovú omáčku a čili papričky. Nechám rozvariť.
  5. Až teraz nalejem vodu z kapusty. Nechám zas rozvariť. Osolím pozor opatrne voda z kapusty je slaná.
  6. No a teraz dolejem vriacu vodu do hrnca podla toho, koľko chcem polievky mať. Po rozvarení polievky dám do nej hrášok aj slíže a varím asi 5 minút. Napokon pridám petržlenovú vňať a zemiakový škrob rozmiešaný v troche vody. Rozvarím znovu, ochutnám a pripadne dosolím a osladím cukrom ak je moc kyseľa. A máme hotovo. Odstavím zo sporáka nechám postať aspoň 15 minút nech prejdú chute.
  7. Môžem servírovať na tanier. Želám dobrú chuť tato polievka je pre nás ako liek. Treba skúsiť a uvidíte aká je dobrá. Želám Vám pokojné a veselé vianoce.