« Naspäť na tento recept

Polievka „Bojovníčka proti chrípke“ (videorecept) verzia na vytlačenie

Domáca protichrípková „medicína“. Kuchár v televíznom štúdiu TV Varecha nás naučil polievku, ktorá je vraj zaručenou Bojovníčkou proti chrípke. Vyskúšajte. Huby shiitake sú chuťovo veľmi výrazné, podstatne však je, že tieto huby podporujú imunitu a obsahujú veľa antioxidantov. Nezamieňajme s inými hubami. Ak neviete zohnať huby shiitake (my sme ich zohnali v bežnom bratislavskom hypermarkete, ktorý má pobočky po celom Slovensku), tak ich v recepte vynechajte.

Autor receptu: tvvarecha

https://media.tv.pravda.sk/embed/32b0f760-3a13-4102-a45c-2fdd8f04374c/913f6e00-630a-4a58-ae74-e06d46142592


Postup receptu

Nakrájame jednotlivé prísady. Cibuľu na malé kocky, bataty (sladké zemiaky) na väčšie kocky, cesnak a čili papričku tiež na malé kocky.

Na strúhadle nastrúhame zázvor.

Bataty naukladáme na tanier.

Cibuľu a cesnak položíme na druhý tanier.

Čili papričku a zázvor položíme na tretí tanierik (stačí menší, keďže kociek zázvoru a čili papričky máme málo).

Do hrnca nalejeme olej, pridáme cesnak a cibulu a orestujeme.

Po pár minútach pridáme zázvor a čili papričku. Premiešame a chvíľu restujeme.

Pridáme kocky batatov a premiešame. A potom nasypeme do hrnca kustovnicu čínsku (goji) a huby shiitake a poriadne premiešame.

Zalejeme vývarom, hrniec prikryjeme pokrievkou a varíme 15 minút.

Na záver rozmixujeme obsah hrnca (ideálne ponorným mixérom ponoreným do hrnca - viď video).

Potom už len osolíme a okoreníme podľa chuti. Premiešame. Prípadne ozdobíme a môžeme papať.

Suroviny




15
minút
tepelná úprava




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist