Pokus o domáce cestoviny - klobúčiky alebo mušličky
	        Autor receptu: lyali
	         
	        
	        Ako deti sme milovali francúzsku polievku. Kvôli typickej cestovine sme ju volali klobúčiková. V iných rodinách aj mušličková. A hútala som, ako si vyrobiť domáce klobúčiky, či mušličky a ozvláštniť nimi napríklad nedeľný vývar. Pravdupovediac, rezance nerada robím, hoci ich moji Romankovia tak ľúbia. Tak som to skúsila na nich s takýmito klobúčikmi :-) Možno aj pre Vašu inšpiráciu :-)
Postup
- Vyvaľkané rezancové cesto (robievam z hrubej múky a vajec) :-)
 - Pomohla som si kovovými rúrkami... Na vypekanie sladkých zákuskových trubičiek som ich doteraz nepoužila, no čo na ne má čo prach tak dlho sadať, že? :-)
Cesto nakrájame na pásy (ideálne nech sú o trošku užšie ako sú kovové rúrky, ľahšie cesto potom stiahneme z rúrky).
 - Na začiatok pása položíme rúrku a navinieme na ňu potrebný kúsok cesta (konce nech sa trošku prekrývajú).
 - ...
 - Chvíľu ich necháme oschnúť a rúrky vyberieme.
 - Pripomínajú mi cannelloni :-))
 - Rúrku z cesta nakrájame na prstienky a ideme na to :-)
 - A pekne po lopate... Palcom jednej ruky prstienok na jednom konci otvoríme a druhou rukou na opačnom konci pritlačíme.
 - Prácne, či neprácne, veď v kuchyni sme šikovné a šikovní :-)
 - V osolenej vriacej vode uvaríme. Sú väčšie ako klobúčiky-mušličky z francúzskej polievky, ale náš nedeľný vývar ozvláštnili :-)