Pohankový šalát
	        Autor receptu: frezia
	         
	        
	        Pohánka bola skôr považovaná za obilie chudobných. Po tom, ako lekári objavili 
zdravotný 
význam pohánky, slávi táto rastlina návrat do našich jedálnych lístkov. Vzhľadom a 
chuťou 
sa podobá ryži, pohánkové zrná sa spracovávajú na krúpy a jemnú hnedastú múku. 
Pohánka bola celé desaťročia podceňovaná, pritom nám prináša z pôdy zvlášť cennú 
biolátku - rutín (vitamín P).
| 
				  	  
				  	15 minút príprava  | 
				  	  
				  	15 minút tepelná úprava  | 
Postup
- Pohanku oplachneme,dame do hrnca, zalejeme duplovanym mnozstvom vody,posolime a pridame trocha oleja. 
Nechame zovriet, stisime plamen na minimum a varime asi 15 minut.
Cibulu, papriku a petrzlenovu vnat pokrajame nadrobno.
Hrasok  chvilku povarime (pouzila som mrazeny) a scedime.
Vytlacime stavu z celeho citrona.
 - Do väcsej misy vysypeme uvarenu pohanku, pridame pokrajanu cibulu, papriku, petrzlenovu  vnat, hrasok, 2-3 lyzice zrniek z granatoveho jablka a vytlacenu stavu z citrona.
Pridame kumin, olej, cerstvo namlete korenie a sol.
Dobre premiesame.
 - Nechame trochu postat, aby sa chute prepojili a servirujeme.
Toto jedlo sa podava samotne, ale aj ako zdrava, lahka priloha. Ja som ho tentoraz pouzila ako prilohu k pecenym morcacim stehnam.