Pohánkovo-žĺtkové venčeky
	        Autor receptu: mariku
	         
	        
	        Žĺtkové venčeky s pridaním pohánkovej múky vytvoria výborný a chutný bezlepkový 
múčnik.
| 		  
				  	  
				  	10 porcií  | 
				  	  
				  	30 minút príprava  | 
				  	  
				  	12-15 minút  na 220 °C  | 
Postup
- Voda, soľ a maslo sa privedú do varu. Do vriacej zmesi sa vysype preosiata múka a hmota sa uvarí za stáleho miešania, pokým sa neoddeľuje od steny nádoby. Po miernom vychladnutí sa vmiešajú vajcia. 
 - Pálené cesto sa potom strieka vrecúškom s hviezdičkovou ozdobnou rúrkou na vymastený plech v tvare venčekov. 
 - Žĺtkový krém: 2/3  mlieka s cukrom a van. cukrom zohrejeme.  V 1/3 mlieka rozmiešame Zlatý klas a žĺtok. Pridáme k ostatnému mlieku a uvaríme puding. Puding necháme vychladnúť za občasného miešania a potom k nemu primiešame rozšľahané maslo a nakoniec rum.
 - Upečené venčeky sa horúce naplocho rozrežú. Na spodnú časť sa nastrieka vrecúškom s ozdobnou rúrkou krém a navrch sa jemne pritlačí vrchná časť venčeku.