Pohánkovo-žĺtkové venčeky
Autor receptu: mariku
Žĺtkové venčeky s pridaním pohánkovej múky vytvoria výborný a chutný bezlepkový
múčnik.
10 porcií |
30 minút príprava |
12-15 minút na 220 °C |
Postup
- Voda, soľ a maslo sa privedú do varu. Do vriacej zmesi sa vysype preosiata múka a hmota sa uvarí za stáleho miešania, pokým sa neoddeľuje od steny nádoby. Po miernom vychladnutí sa vmiešajú vajcia.
- Pálené cesto sa potom strieka vrecúškom s hviezdičkovou ozdobnou rúrkou na vymastený plech v tvare venčekov.
- Žĺtkový krém: 2/3 mlieka s cukrom a van. cukrom zohrejeme. V 1/3 mlieka rozmiešame Zlatý klas a žĺtok. Pridáme k ostatnému mlieku a uvaríme puding. Puding necháme vychladnúť za občasného miešania a potom k nemu primiešame rozšľahané maslo a nakoniec rum.
- Upečené venčeky sa horúce naplocho rozrežú. Na spodnú časť sa nastrieka vrecúškom s ozdobnou rúrkou krém a navrch sa jemne pritlačí vrchná časť venčeku.