Pohánkovo-žĺtkové venčeky

Autor receptu: mariku

Žĺtkové venčeky s pridaním pohánkovej múky vytvoria výborný a chutný bezlepkový múčnik.

10
porcií
30 minút
príprava
12-15 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Voda, soľ a maslo sa privedú do varu. Do vriacej zmesi sa vysype preosiata múka a hmota sa uvarí za stáleho miešania, pokým sa neoddeľuje od steny nádoby. Po miernom vychladnutí sa vmiešajú vajcia.
  2. Pálené cesto sa potom strieka vrecúškom s hviezdičkovou ozdobnou rúrkou na vymastený plech v tvare venčekov.
  3. Žĺtkový krém: 2/3 mlieka s cukrom a van. cukrom zohrejeme. V 1/3 mlieka rozmiešame Zlatý klas a žĺtok. Pridáme k ostatnému mlieku a uvaríme puding. Puding necháme vychladnúť za občasného miešania a potom k nemu primiešame rozšľahané maslo a nakoniec rum.
  4. Upečené venčeky sa horúce naplocho rozrežú. Na spodnú časť sa nastrieka vrecúškom s ozdobnou rúrkou krém a navrch sa jemne pritlačí vrchná časť venčeku.