Pohánkovo-hlivové fašírky

Autor receptu: danda3

Dnešný obed pre môjho syna vegetariána, ale pochutila som si aj ja.

60 minút
príprava

Postup

  1. Nachystáme si hrnček lámanky a dáme zovrieť 1 a pol hrnčeka vody.
  2. Vriacou vodou zalejeme lámanku a zakryjeme ju, aby mohla napučať.
  3. Hlivu nakrájame na drobno a dáme na rozpálený olej opekať. Pridáme soľ a drvenú rascu.
  4. Napučaná lámanka.
  5. Hotová hliva, necháme ju vychladnúť.
  6. Potom ju pridáme do lámanky, dáme podľa chuti soľ, cesnak (ja som dala medvedí), škrob a strúhanku, premiešame.
  7. Pomocou lyžice tvoríme malé fašírky, ktoré obaľujeme v strúhanke, môže byť aj klasická.
  8. Nachystané fašírky.
  9. Smažíme ich v oleji, alebo na plechu v rúre, z oboch strán do hneda. Ide to veľmi rýchlo, neodbiehame.
  10. Z tejto dávky mi ich vyšlo 19 ks.
  11. My sme mali k tomu hrachovú kašu, ale kľudne sa dajú podávať so zemiakmi, šalátom a pod.