Pohánka s banánovou omáčkou

Autor receptu: 1000thwindow

Sýte, rýchle, jednoduché, zdravé. Ako raňajky, olovrant a kľudne aj ako obed :) Pohánka sama o sebe nie každému sadne, ale v takejto či podobnej variácii si ju zamilujete!

Postup

  1. Pohánku si aspoň 4hodiny pred konzumovaním namočíme do dvojitého množstva vriacej vody a necháme stáť. Napučanú pohánku na panvici trochu pripečieme do chrumkava (variť by sa nemala - stráca tým veľa živín)
  2. Omáčka - najskôr necháme skaramelizovať cukor. Kto nevie: môžte/nemusíte zmiešať s vodou v pomere 1:3 v prospech cukru, obsah kastrolu potrasieme tak, aby nič nebolo prilepené po okrajoch a zahrievame, ako stúpa teplota, cukor začne bublať a meniť aj farbu. Ako pomaličky hnedne, pridáme nakrájaný banán na kúsky a citlivo asi 1PL teplej vody na zriedene a za stáleho miešania si v omáčke banán rozpučíme. Pri želanej konzistencii odstavíme a pridáme ešte mak a škoricu.
  3. Pohánku zmiešame s banovým krémom a rýchla pochúťka je hotová :)