« Naspäť na tento recept

Podplamenník podľa mňa (fotorecept) verzia na vytlačenie

Keďže na jarmoku nevedeli koľko majú pýtať za kúsok podplamennika, tak som si upiekla svoj podľa seba. Síce nie je pečený v peci, ale je robený z lásky a chutí ešte lepšie a aj syrový. K fazuľovej polievke, no 2 padli hneď bez polievky, ešteže som robila hneď z 1 kg múky.

Autor receptu: selmapuma

Postup receptu

Vypracujem si cesto z uvedených surovín a nechám 2x nakysnúť.
Podplamenník podľa mňa (fotorecept) - obrázok 1

Rozdelím na 3 ks a ešte 20 min nechám oddychovať.
Podplamenník podľa mňa (fotorecept) - obrázok 2

Zatiaľ si nakrájam cibuľu a slaninku.
Podplamenník podľa mňa (fotorecept) - obrázok 3

Môže byť takto...
Podplamenník podľa mňa (fotorecept) - obrázok 4

Každý plech si potriem 2 lyžicami masti a dám prvé cesto, pokiaľ sa pečie jedno, tak ďalšie cesto premiesim, aby neprekyslo.
Podplamenník podľa mňa (fotorecept) - obrázok 5

Teraz si zapnem rúru na 200 stupňov, cesto zatiaľ oddychuje, o 10 min ho dám piecť takto ako je na ,,sucho" a pečiem 10 min aby chytilo farbu. Nebojte sa, ak sa cestu robia kopce.
Podplamenník podľa mňa (fotorecept) - obrázok 6

Vyberiem a hneď horúce natriem smotanou, posypem slaninkou a cibuľou, šupnem späť do rúry, dám na 250 stupňov a pečiem ďalších asi 10 min, aby boli kraje zlatisté... NESOLÍM
Podplamenník podľa mňa (fotorecept) - obrázok 7

Tak isto si pripravím aj syrový, na smotanu dám najprv strúhaný syr a potom slaninku a cibuľku. Takto som upiekla 3 kusy podplamenníkov.
Podplamenník podľa mňa (fotorecept) - obrázok 8

Suroviny




20
porcií
90
minút
príprava
20
minút
na 200 °C




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist