Plnené pečivo

Poača - kysnuté pečivo plnené mletým mäsom (videorecept)

Autor receptu: cesminaz

Veľmi chutné a jednoduché kysnuté pečivo plnené ochuteným mletým mäsom. Toto slané kysnuté cesto som sa naučila od manželovej rodiny.* V Turecku sa toto plnené pečivo poača robí veľmi často. Plnky si môže každý obmieňať aj podľa chuti, ale určite vyskúšajte aj túto! Tieto poača sú naše TOP👍

20 ks
porcií
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv si pripravíme plnku. Nadrobno nakrájanú cibuľu, papriky, paradajky a petržlenovú vňať zmiešame s mletým mäsom a ostatnými prísadami. Všetko dobre premiešame a necháme bokom. V miske si z udaných surovín vypracujeme polomäkké cesto, ktoré necháme 45 minút nakysnúť. Potom cesto rozdelíme na 20 kusov a ešte raz vymiesime do malých bochníčkov. Zakryjeme a necháme ich 30 minút oddychovať / podkysnúť. Po 30-ich minútach bochníčky vyvaľkáme do podlhovastého tvaru, naplníme plnkou a skrútime do tvaru slimáka. Ukladáme na pekáč s papierom, natrieme vrch žĺtkom a posypeme čiernou rascou. Pečieme na 180 °C 30minút, alebo podľa svojej rúry🙂
  2. Poača sú výborné, cesto ako aj plnka sú fantasticky chutné🙂 Tieto poača, alebo ako im my vravíme ačma sú jedny z našich NAJ. Sú výborné s polievkou, alebo s ayranom. Deti a manžel si ich berú veľmi radi aj na desiatu. A čo je tiež dôležité, že zostanú mäkučké aj na druhý deň. Prajem dobrú chuť!
  3. Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube