Plnený zapečený patizón - squash (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Dneska som pripravila obed zo zvyskov peceneho jahnacieho masa a uvarenej ryze.

4-6
porcie
20 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. V zahradke mi uz narastol patizon celkom dobrej velkosti. No ja som si myslela, ze je to patizon aj po slovensky. Myslim si ale ze je to nieco trochu ine ako patizon co poznate vy. Tu sa to vola squash. V komentaroch som uviedla stranku z Wikipedia, kde je viacej o tejto zelenine pisane.
  2. Patizon som prekrojila a vnutrajsok som vydlabala lyzicou. Vnutro patizonu som pokvapkala citronovou stavou, trochu posolila a okorenila.
  3. Vnutrajsok patizonu som pokrajala na mensie kusky a spolu s mladou cibulkou som ho na oleji poprazila.
  4. Paradajky som olupala, pokrajala a pridala k oprazenemu patizonu. Pridala som este roztlaceny cesnak a vsetko som posolila a okorenila cerstvo mletym korenim styroch farieb.
  5. Zeleninu som potom este asi dve minuty spolu poprazila.
  6. Do misky som dala uvarenu ryzu, nakrajane pecene maso, poprazenu zeleninu, nastruhany syr, vajicka a nasekanu bazalku. Vsetko som spolu premiesala a este trochu dochutila korenim.
  7. Pripravenou zmesou som naplnila patizon.
  8. Plnku som prikryla vrchnou castou patizonu. Patizon som dala na plech a piekla som ho vo vyhriatej rure 180C 45 minut.
  9. Trochu plnky co mi este zostalo som dala do misky na pecenie a tak som ju zapiekla vo vyhriatej rure 180C 30 minut.
  10. K zapecenej plnke som este osobitne pripravila viacej zeleniny. Zelenu cukinu, dve mrkvy a zlte cukiny
  11. som postruhala na dlhe rezance a chvilu som poprazila na lyzici oleja. Cukiny som ochutila solou a korenim.
  12. Tu je porcia rozkrojeneho naplneneho patizonu
  13. a tu je porcia zapecenej ryze s oprazenou zeleninou.