Plnený pstruh

Autor receptu: jarbra

Grilovať môžme aj ryby,filety,aj lastúrniky.Mäso z rýb je veľmi jemné, preto musíme s ním manipulovať opatrne.Na ryby použivám drôtené košíky, v ktorých bez problémov sa dajú pripravovať celé ryby.Ćas grilovania rýb napríklad:Filety-nakrajané pozdĺž na polovice 3 a 5 minút z každej strany,celé ryby 10 až 13 minút z každej strany,lastúrniky 10 až12 minút.Ryby marinujeme 1 až 2 hodiny.Ked´pečieme ryby v celku je dobré ich narezať veľmi jemné po oboch stranách.Tým ryby získajú chutnú príchuť.

Suroviny

Postup

  1. Vypitvané pstruhy opláchneme a osušíme.Posolíme ich zvnútra,naplníme sušenými slivkami a ošupanými mandľami.Takto pripravené ich uzavrieme kovovými ihlami a otočíme plátkom slaniny.Grilujeme 10 minút z každej strany.
  2. My grilujeme ryby vo vínnych listoch.Ryba sa celá obali ,tým získa fantastickú vôňu a chuť.