Plnený pečený patizón (fotorecept)

Autor receptu: galka01

Záhradky sa pomaly začínajú plniť dobrotami - uhorka, paradajka, paprika, cuketa, patizón a samozrejme nezabudnime ani na bylinky. Nie som žiadna skúsená záhradníčka, nebudem sa chváliť svojou úrodou. Žltučké, mladučké a chutnučké patizóny som dostala od kamarátky...a boli naozaj skvelé. Viem, že je tu mnoho podobných receptov, ale chcem sa podeliť aj o tento....dnes bol na obed.

4
porcie
60 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Postup

  1. Množstvo surovín sa nedá presne napísať, je to individuálne. Závisí to od kusov, veľkosti patizónu atď.... Je na Vás akú variantu plnky si zvolíte, podľa možností chladničky alebo podľa chutí kuchára.
  2. Umyté patizóny som prekrojila, vydlabala, potrela pretlačeným cesnakom, maslom a posypala grilovacím korením.
  3. Slaninu, klobásu som nakrájala na malé kocky a striedavo ukladala do patizónu. Rukami dobre popritláčala, aby sa zmestilo čo najviac. Na vrch som nastriekala bambino,posypala nastrúhaným syrom, naplnené patizóny uložila na maslom namastený pekáč. Pekáč som prikryla alobalom a dala do rúry piecť približne 30 minút. Po 30 minútach alobal dolu, zapala som gril a dogrilovala.
  4. Medzitým som si pripravila šalát z mozzarelly, olív, paradajky, bazalky, citrónovej šťavy a olivového oleja.
  5. ...a hurá k obedu. Výborná kombinácia je aj niva, bambino, slanina, šampiňóny a zvyšok vydlabaného patizónu. Dobrú chuť.