Plnený patizón
Autor receptu: skatulka
Recept som pripravovala ešte neskoro na jeseň a bol to posledný patizón z našej záhradky.
Myslím, že sa však hodí aj teraz po sviatkoch, trošku na odľahčenie. Nahradiť sa dá aj
cuketou, alebo nejakou inou zeleninou.
2 porcie |
30 minút príprava |
25 minút na 200 °C |
Postup
- Mladý patizón nakrojíme a vydlabeme vnútro. Ja som patizón potom dala nachvíľu predpiecť do rúry, aby zmäkol.
- Zmes si pripravíme tak, že na kvapke oleja orestujeme cibuľku, pridáme nakrájané vnútro patizóna a pokrájané paradajky. Chvíľku podusíme a po miernom vychladnutí pridáme bryndzu.
- Zmesou naplníme predpečený patizón, posypeme syrom a necháme zapiecť. Pečieme na 200°C asi 25 minút.