Plnený patizón

Autor receptu: skatulka

Recept som pripravovala ešte neskoro na jeseň a bol to posledný patizón z našej záhradky. Myslím, že sa však hodí aj teraz po sviatkoch, trošku na odľahčenie. Nahradiť sa dá aj cuketou, alebo nejakou inou zeleninou.

2
porcie
30 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Mladý patizón nakrojíme a vydlabeme vnútro. Ja som patizón potom dala nachvíľu predpiecť do rúry, aby zmäkol.
  2. Zmes si pripravíme tak, že na kvapke oleja orestujeme cibuľku, pridáme nakrájané vnútro patizóna a pokrájané paradajky. Chvíľku podusíme a po miernom vychladnutí pridáme bryndzu.
  3. Zmesou naplníme predpečený patizón, posypeme syrom a necháme zapiecť. Pečieme na 200°C asi 25 minút.