Plnený pankuch zo zemiakového cesta (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Možno už viete, že rada robím - varím pokrmy zo zemiakového cesta. Tento je jeden z nich a je to minútka, keď máte uvarené zemiaky. Ja si to zľahčím tak, že väčšinou používam zemiaky, čo zvýšia z druhého dňa z obeda alebo keď plánujem niečo variť zo zemiakov, tak si pripravím dopredu a jedlo je za minútku hotové.

4
porcie
15 minút
príprava
2,5-3 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Uvarené zemiaky si bud pretlačím,alebo nastrúham do misky, pridám troška soli, vajce a múku a vypracujem cesto.
  2. Cesto rozdelím na 4 častí.
  3. Jemne pomastenú panvicu si trocha nahrejem a guľku cesta rukami priamo na panvici roztlačím rovnomerne.
  4. Na cesto uložim šunku a syr a druhým cestom zakryjem. Kraje trocha zatlačím, aby syr náhodou nevytiekol a 2,5 - 3 min. pečiem z jednej strany. Pečiem nie na prudkom ohni, aby sa cesto nepripálilo.
  5. Pomocou taniera,alebo len tak rukami otočím na druhu stranu,(mne to ide lepšie rukami),
  6. a ked sa pečie druhá strana zakryjem, aby cesto bolo fajné vláčne. Tak isto pečiem aj z druhej strany.
  7. Ešte teplé podávame. No aj ked vychladne, tak je tiež dobré, ale teplé je "eňe-ňuňo-mňam"!