Plnený camembert na 2 spôsoby (fotorecept)
Autor receptu: ivka152
2 porcie |
20 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup- Syry prekrojíme na polovicu a lyžicou vydlabeme stred z obidvoch častí,opatrne aby sme neurobili dieru.
- K vydlabanej striedke pridáme nastrúhaný syr a cibuľovú vňať.Všetko som dávala len tak od oka.Plnila som 2syry a na toto množstvo som použila asi 50g eidamu.Premiešame,ide to trocha ťažko(až sa mi ohla vidlička :-)
- Vnútro vydlabaných syrov vystleme šunkou-všetky "polovice" a navrch natlačíme vydlabanú masu,ale len do spodných "polovíc" :-)
- Uzatvoríme...
- Preložíme na alobal,zvrchu potrieme olivovým olejom a posypeme korením na gril.zeleninu
- Alobal uzavrieme,syry zaťažíme napr.knihou a dáme do chladničky odstáť aspoň na hodinku.
- Jeden som obalila v trojobale na 2x(múka,vajce,pomleté cornfleksy) a vypražila.Druhý som opiekla v alobale na suchej panvici asi 5minút z oboch strán.
- Hotovo :-) pre manžela vyprážaný s hranolkami a premňa dietnejší s varenými zemiakmi :-)
Plnku si môžte zvoliť podľa chuti,napr.pridať huby,alebo vajíčka atď.
|