Plnený camembert na 2 spôsoby (fotorecept)

Autor receptu: ivka152

2
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Syry prekrojíme na polovicu a lyžicou vydlabeme stred z obidvoch častí,opatrne aby sme neurobili dieru.
  2. K vydlabanej striedke pridáme nastrúhaný syr a cibuľovú vňať.Všetko som dávala len tak od oka.Plnila som 2syry a na toto množstvo som použila asi 50g eidamu.Premiešame,ide to trocha ťažko(až sa mi ohla vidlička :-)
  3. Vnútro vydlabaných syrov vystleme šunkou-všetky "polovice" a navrch natlačíme vydlabanú masu,ale len do spodných "polovíc" :-)
  4. Uzatvoríme...
  5. Preložíme na alobal,zvrchu potrieme olivovým olejom a posypeme korením na gril.zeleninu
  6. Alobal uzavrieme,syry zaťažíme napr.knihou a dáme do chladničky odstáť aspoň na hodinku.
  7. Jeden som obalila v trojobale na 2x(múka,vajce,pomleté cornfleksy) a vypražila.Druhý som opiekla v alobale na suchej panvici asi 5minút z oboch strán.
  8. Hotovo :-) pre manžela vyprážaný s hranolkami a premňa dietnejší s varenými zemiakmi :-) Plnku si môžte zvoliť podľa chuti,napr.pridať huby,alebo vajíčka atď.