Plnený baklažán s mozzarellovo-rajčinovou omáčkou

Autor receptu: pumaamravec

Výborný, rýchly, zdravý a jednoduchý obed. Jedno z mojich najobľúbenejších jedál. :)

2
porcie
10 minút
príprava
25-30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Umyjeme baklažán, odkrojíme vrch a rozrežeme napol po dlžke. Vydlabeme semienka a dužinu tak aby nám ostala len baklažánová šupka s asi 7 mm jeho vnútrajšku po okrajoch nedotknutá. Vytvoríme si vlastne takú vaničku :) Potom si dužinu a semienka pokrájame na malé kocky.
  2. Na panvicu si pokvapkáme olivový olej a na ňom osmahneme prelisované cesneky. Pridáme paradajky nakrájané na kúsky, kocky baklažánovej dužiny a rajčinovú passatu (alebo hustý pretlak). Na panvici dusíme kým nám táto omáčka trochu nezhustne. Okoreníme a osolíme podľa chuti.
  3. Keď omáčka dostatočne zhustne, stiahneme plameň na čo najmenší a pridáme nasekané bazalkové lístky a natrhanú mozzarellu. Necháme panvicu dovtedy na plameni kým sa mozzarella nezačne v omáčke naťahovať. To trvá 1-2 minútky.
  4. Omáčku nalajeme do baklažánových „vaničiek„ a pečieme na 180 °C 25-30 minút. Môžme podávať ozdobené kúskom petržlenovej vňate. Samozrejme jedlá je aj baklažánová „vanička„. My ju doma jeme zároveň s plnkou. :)