Plnené žemle

Plnené žemle podľa Maroša Molnára

Autor receptu: redakcia

Tip známeho trénera na plnohodnotné jedlo, ktoré v sebe spája sacharidy, bielkoviny, antioxidanty aj vitamíny. Výhodou týchto plnených žemlí navyše je, že si ich viete pripraviť aj v jednoduchých podmienkach.

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Veľké žemle rozrežeme na polovicu a opečieme alebo ogrilujeme.
  2. Brokolicu udusíme v pare, takisto udusíme alebo uvaríme morčacie mäso nakrájané na kúsky.
  3. Nakrájanú šalotku opražíme na olivovom oleji, pridáme na rezančeky nakrájanú mrkvu, podusíme.
  4. Pridáme mäso, dochutíme soľou, čili a kurkumou.
  5. Vložíme cukinu nakrájanú na kocky a na záver brokolicu rozobranú na ružičky.
  6. Zmes zalejeme kokosovým mliekom, necháme prejsť varom a varíme, kým sa tekutina odparí.
  7. Zmesou naplníme žemle.