Plnené žemle
Plnené žemle podľa Maroša Molnára
Autor receptu: redakcia
Tip známeho trénera na plnohodnotné jedlo, ktoré v sebe spája sacharidy, bielkoviny, antioxidanty aj vitamíny. Výhodou týchto plnených žemlí navyše je, že si ich viete pripraviť aj v jednoduchých podmienkach.
2 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Veľké žemle rozrežeme na polovicu a opečieme alebo ogrilujeme.
- Brokolicu udusíme v pare, takisto udusíme alebo uvaríme morčacie mäso nakrájané na kúsky.
- Nakrájanú šalotku opražíme na olivovom oleji, pridáme na rezančeky nakrájanú mrkvu, podusíme.
- Pridáme mäso, dochutíme soľou, čili a kurkumou.
- Vložíme cukinu nakrájanú na kocky
a na záver brokolicu rozobranú na ružičky.
- Zmes zalejeme kokosovým mliekom, necháme prejsť varom a varíme, kým sa tekutina odparí.
- Zmesou naplníme žemle.