Plnené šampiňóniky pre lenivých šampiónov

Autor receptu: andiss

Ľahké, rýchle a zdravé. Aj Kamila Magálová vyskúšala tento recept vo svojej relácii. Vopred sa ospravedlňujem za fotku, ktorá nejde otočiť :-D

1-2
porcia
25 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zo šampionov vydlabeme hlúbik, očistíme. Umyjeme a osušíme.
  2. Vodu privedieme do varu, prilejeme šťavu z citróna. Jednu až dve minútky necháme šampióny spariť, vložením do vriacej vody. Vyberieme, necháme trošku odkvapkať a vysušiť. Zatiaľ si pripravíme plnku. Cottage ochutíme bylinkovou soľou. A šup sa do plnenia klobúčikov ;)
  3. Keď už máme šampióny naplnené, vrch posypeme pálivou paprikou, bazalkou a roztlačeným cesnakom. Dáme na plech alebo do zapekacej misy piecť asi na 15- 20 minút. Komu nevadí, môže ešte 5 minút pred dopečením posypať syrom. Podávame s ľubovoľnou zeleninkou.