Plnené šampiňóniky pre lenivých šampiónov
Autor receptu: andiss
Ľahké, rýchle a zdravé.
Aj Kamila Magálová vyskúšala tento recept vo svojej relácii.
Vopred sa ospravedlňujem za fotku, ktorá nejde otočiť :-D
1-2 porcia |
25 minút príprava |
15-20 minút tepelná úprava |
Postup
- Zo šampionov vydlabeme hlúbik, očistíme.
Umyjeme a osušíme.
- Vodu privedieme do varu, prilejeme šťavu z citróna. Jednu až dve minútky necháme šampióny spariť, vložením do vriacej vody. Vyberieme, necháme trošku odkvapkať a vysušiť. Zatiaľ si pripravíme plnku. Cottage ochutíme bylinkovou soľou. A šup sa do plnenia klobúčikov ;)
- Keď už máme šampióny naplnené, vrch posypeme pálivou paprikou, bazalkou a roztlačeným cesnakom.
Dáme na plech alebo do zapekacej misy piecť asi na 15- 20 minút.
Komu nevadí, môže ešte 5 minút pred dopečením posypať syrom.
Podávame s ľubovoľnou zeleninkou.