Plnené prsia

Autor receptu: hacumomo

Recept tzv. čo dom dá :) , keďže možno použiť rôzne druhy mäsa, plnky, prílohy. Minule to boli morčacie prsia plnené čerstvým špenátom a syrom, dnes kuracie prsia plnené šampiňónmi a syrom. Navyše príprava je veľmi jednoduchá a rýchla.

10 minút
príprava
60 minút
na 165 °C

Postup

  1. Kuracie prsia si umyjeme,vyklepeme, osolíme a po celej dĺžke uložíme mini hranol tvrdého syru a čerstvé šampiňóny. Mäso poriadne prešpikujeme alebo zviažeme aby nám syr nevytiekol.
  2. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na mesiačiky. Plech vytrieme maslom, položíme naň prsia aj zemiaky.
  3. Mäso aj zemiaky okoreníme a zemiaky aj osolíme a opaprikujeme. Podlejeme vodou (zas aby nám neplávalo :) ) a zakryjeme alobalom. Pečieme pri teplote 165 stupňov 60 minút.