Plnené plátky bravčového karé s bylinkovo-vínovovou omáčkou (fotorecept)

Autor receptu: stefanm

Po určitom nútenom požívaní nemocničnej stravy som sa rozhodol, že si pripravím niečo ľahké a chutné. A tak vzniklo toto jedlo. Bol som tak príjemne prekvapený chuťou omáčky, že som si nedovolil zničiť si jej chuť pivom a jedlo som zapil, pre mňa fakt netradične – limonádou. Kto tomu neverí, nech si tento recept pozrie aj s mojou, na tieto časy, ktoré tu prežívame na tejto stránke, pre mňa, žartovnou, hudobnou prílohou.

4-5
porcie
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mäso nakrájame na dvoj rezne, na polovičku položíme syr, kúsok párky a medvedieho cesnaku, posolíme okoreníme, preložíme a...
  2. ... okraje sklepeme alebo zaistíme špáradlom. Jemne obalíme v instantnej kukuričnej kaši.
  3. Na rozohriatom oleji opečieme ...
  4. ... podlejeme vodou, pridáme bylinky a ...
  5. ... do mäkka asi trištvrte hodiny dusíme. Občas prilejeme vodu aby nám neprihorelo.
  6. Udusené mäso vyberieme, výpek dôkladne rozmixujeme. ...
  7. ... pridáme k nemu dva-tri lyžice masla a prilejeme víno. Krátko povaríme a podávame. Ak omáčku budu konzumovať aj deti pridáme dvojnásobnú dávku vína, nech si spratkovia zvykajú čo ich v živote bude čakať!!!
  8. Ako prílohu som zvolil varené, mastené nové zemiaky s cibuľkou a ....
  9. ... zapíjal netradične limonádou. Kto chce tento historicky okamih v mojom živote vidieť, nech dopozerá dokonca môj gastrohudobný klip, ktorý po zverejnení receptu pridám a ku ktorému som zvolil, skladbu starej ale stále populárnej Maďarskej rockovej skupiny Omega - Gyöngyhajú lány. Takéto hudobné rockové balady sme volil - oplodňovák - a verím, že spomienky, ktoré vo vás, staršej generácií vyvolá skľudní vášne pri komentároch ktoré tu v poslednej dobe vznikajú. Na záver pridávam toto: UPOZORNENIE: Vzhľadom na to, že pod receptami tohto autora vznikajú dlhodobo zábavné, vtipné a žiadne spory nevyvolavajuce pripomienky, nebudú žiadne komentáre, ktoré nesúvisia s receptom, bez upozornenia odstránené ale podrobené prísnemu rozboru autora!!