Plnené palacinky (fotorecept)

Autor receptu: slawek

Rýchle a zároveň veľmi chutné jedlo. Deti ho miluju a dospelým chutí tiež.

8
porcií
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Z múky, mlieka, vody, oleja a soli si pripravíme palacinkové cesto.
  2. Hodinu ho necháme odpočívať na chladnom mieste.
  3. Na horúcej panvici si pripravíme klasické palacinky.
  4. Panvicu podľa potreby potierame niekoľkými kvapkami oleja.
  5. Párky uvaríme a po dĺžke prekrojíme na polovice.
  6. Na každú palacinku položíme polovicu párku, pridáme kúsok syra a kečup. Naplnené palacinky zavinieme a poukladáme na plech.
  7. Na plechu ich posypeme syrom, ozdobíme kečupom a v rúre dozlatova zapečieme.
  8. Tieto palacinky sa dajú pripraviť aj nasladko, napríklad naplnené džemom.