Plnené orechové pečivo

Plnené orechy (fotorecept)

Autor receptu: nicopopa

Keď som videla na Vareche diskusiu "ruské orechy" hneď som si povedala že sem dám recept na túto delikatesu. Neviem, či sú ruské alebo rumunské, poľské alebo ukrajinské, nájdete ich v každej z týchto krajín. U nás sa volajú plnené orechy. Viem že v detstve sme čakali s radosťou každú svadbu odkiaľ maminka pre nás priniesla domov tú sladkú dobrotu. Pre mňa sú "rumunské", ale možu byť pokojne aj "ruské". Nijako mi to nevadí, pretože sú fantastické a má ich rovnako rada aj moja kamaratka z Ruska.

200
porcií
60 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Tu už som si pripravila suroviny na cesto. Receptik som urobila s bravčovou masťou čo som si doniesla z Rumunska. Nevedela som že aj tu sa predáva taká masť. Teraz už viem. Keď chcete možete ho skúsiť pripraviť aj s margarínom. Ja by som dala 1-1,5 Hery na to množstvo múky čo som uviedla.
  2. Vymiešame margarín alebo bravčovú masť s cukrom, pridáme vajcia a na koniec múku a kypriaci prašok. Získame cesto ako na fotke. Musí obsahovať veľa tuku aby sme mali nakoniec krehké oriešky.
  3. Pripravíme si formičku a spravíme malé guličky s ktorými naplníme každý priestor vo formičke. Zatvoríme formičku a na sporáku ich pečieme dozlatista. Odporúčam vám dať si na sporák alobal, pretože z formičky tečie pri pečení tuk a čistiť ho nie je nič príjemné.
  4. Takto by mali vyzerať upečené orieškové korpusy.
  5. Po pečení zoberieme každý oriešok a očistíme ho od prebytočného cesta ktoré vytieklo z formičky. Dosiahneme tým pekný čistý tvar. Cesto ktoré nám zostane môžeme nakoniec zamiešať do plnky.
  6. Prichystáme si suroviny na plnku.
  7. Najprv dobre vymiešame vajcia s krištalovým cukrom.
  8. Pridáme mleté orechy, kakao a kávu. Premiešame. Na malom ohni varíme túto zmes dokedy nestuhne. Potom ju necháme vychladnúť.
  9. Maslo mixujeme dopenista a do toho pridávame vychladnutú orechovú zmes. A tým máme hotovú plnku.
  10. Naplníme každú polovicu orieška a zlepíme ich.
  11. Každý oriešok obalíme do práškového cukru, vložíme do misky a možeme ich servirovať k dobrej voňavej kávičke.
  12. A tu je pre vás niekoľko orieškov s láskou..... Dobrú chuť!