Plnené medovníčky
Autor receptu: myalab
Tento recept som získala pred 23. rokmi od mojej bývalej kolegyne, ktorá ho vtedy našla v časopise Život a priniesla nám do práce ochutnať. Od vtedy je mojim obľúbeným...
70 porcií |
60 minút príprava |
15 minút na 160 °C |
Postup
- Nad parou zohrejeme med a dobre vymiešame s cukrom a korením. Do vlažného vmiešame vajcia, maslo, múku a sódu bicarbónu. Spracujeme cesto a odložíme ho do druhého dňa do chladničky. Na druhý deň cesto nechame hodinku pri izbovej teplote a rozvaľkáme na hrúbku 2 - 3 mm. S cestom sa veľmi dobre pracuje. Povykrajujeme kolieska.
- Plnku pripravíme vyšľahaním vajec s cukrom, vmiešame mleté orechy, maizénu, citrónovú a pomarančovú kôru postrúhanú na jemno.
- Na kolieska pomocou dvoch lyžičiek podávame plnku. Na plnku dáme druhé koliesko a zlepíme. Naplnené medovníčky uložíme na plech, na ktorý sme dali papier na pečenie, potrieme ich rozšľahaným vajíčkom a ozdobíme plátkami mandlí alebo podľa svojho vkusu. V rúre upečieme do ružova.