Plnené medovníčky

Autor receptu: myalab

Tento recept som získala pred 23. rokmi od mojej bývalej kolegyne, ktorá ho vtedy našla v časopise Život a priniesla nám do práce ochutnať. Od vtedy je mojim obľúbeným...

70
porcií
60 minút
príprava
15 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Nad parou zohrejeme med a dobre vymiešame s cukrom a korením. Do vlažného vmiešame vajcia, maslo, múku a sódu bicarbónu. Spracujeme cesto a odložíme ho do druhého dňa do chladničky. Na druhý deň cesto nechame hodinku pri izbovej teplote a rozvaľkáme na hrúbku 2 - 3 mm. S cestom sa veľmi dobre pracuje. Povykrajujeme kolieska.
  2. Plnku pripravíme vyšľahaním vajec s cukrom, vmiešame mleté orechy, maizénu, citrónovú a pomarančovú kôru postrúhanú na jemno.
  3. Na kolieska pomocou dvoch lyžičiek podávame plnku. Na plnku dáme druhé koliesko a zlepíme. Naplnené medovníčky uložíme na plech, na ktorý sme dali papier na pečenie, potrieme ich rozšľahaným vajíčkom a ozdobíme plátkami mandlí alebo podľa svojho vkusu. V rúre upečieme do ružova.