Plnené medovníčky (fotorecept)

Autor receptu: akeber

Celá príprava , pečenie a zdobenie sú pracné, ale stoja za to. Recept je jeden z naších najobľúbenejších vianočných pečív.Keď mi pri tom pomáhajú deti...ani neviem ako rýchlo napečiem :-)))

55kus
porcií
15-20min minút
na 150c °C

Suroviny

Postup

  1. Múku, práš.cukor, med, vajcia, sodu bikarbonu, perníkové korenie dáme do misky .
  2. Vypracujeme cesto. Neháme cesto odstáť 24 hodín v chlade.
  3. Vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm a vykrajujeme.
  4. Na plech si dáme papier na pečenie poukladáme vykrojené srdiečka a dáme piecť . Pri teplote 150c asi tak 15 -20 min. Srdiečka trošku napučia.
  5. Upečené budeme plniť plnkou.
  6. Plnka: Piškoty pomelieme na jemno. Pridáme um (rum ) , slivkový lekvár.
  7. Lyžičkou vypracujeme plnku.
  8. Natierame srdiečka a navzájom ich zlepíme. Potom ich dáme do mrazničky na 48 hodín. Môžu byť v mraziaku aj dlhšie.
  9. Keď ich vyberieme z mrazničky ponecháme ich aspoň 2 hod. postáť. Ceru a čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli.
  10. Srdiečka namáčame v čokoláde a zdobíme . Skladujeme na chladnejšom mieste .Počet kusov závisí od veľkosti vykrajovátka , mne vyšlo 55 kus. Tým že sú niekoľko dní v mrazničke zmäknú.....sú ako perníčky.
  11. Dobrú chuť !
  12. Perníkové korenie .