Plnené medovníčky (fotorecept)
Autor receptu: akeber
Celá príprava , pečenie a zdobenie sú pracné, ale stoja za to. Recept je jeden z naších
najobľúbenejších vianočných pečív.Keď mi pri tom pomáhajú deti...ani neviem ako rýchlo
napečiem :-)))
55kus porcií |
15-20min minút na 150c °C |
Postup
- Múku, práš.cukor, med, vajcia, sodu bikarbonu, perníkové korenie dáme do misky .
- Vypracujeme cesto. Neháme cesto odstáť 24 hodín v chlade.
- Vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm a vykrajujeme.
- Na plech si dáme papier na pečenie poukladáme vykrojené srdiečka a dáme piecť . Pri teplote 150c asi tak 15 -20 min. Srdiečka trošku napučia.
- Upečené budeme plniť plnkou.
- Plnka: Piškoty pomelieme na jemno. Pridáme um (rum ) , slivkový lekvár.
- Lyžičkou vypracujeme plnku.
- Natierame srdiečka a navzájom ich zlepíme. Potom ich dáme do mrazničky na 48 hodín. Môžu byť v mraziaku aj dlhšie.
- Keď ich vyberieme z mrazničky ponecháme ich aspoň 2 hod. postáť. Ceru a čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli.
- Srdiečka namáčame v čokoláde a zdobíme . Skladujeme na chladnejšom mieste .Počet kusov závisí od veľkosti vykrajovátka , mne vyšlo 55 kus. Tým že sú niekoľko dní v mrazničke zmäknú.....sú ako perníčky.
- Dobrú chuť !
- Perníkové korenie .