Plnené kuracie prsia

Autor receptu: stacy77777

Pôvodne som chcela dnes robiť recept od Palokuchki na kuracie košíčky, ale keďže patrilo medzi nadľudské výkony u nás zohnať píniové oriešky, musela som od tohoto receptu upustiť a prišla na rad improvizácia....

4
porcie
30 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Postup

  1. Kuracie prsia ponakrajujeme, aby vznikol plát,do ktorého sa plnka zabalí. Posolíme a posypeme čerstvo namletým korením štyroch farieb.
  2. Rožky si nakrájame na malé kocky a opražíme na sucho na panvici. Hotové odložíme do misky, pridáme vajíčka, nakrájaný pór, cibuľku aj s vňaťou, rukolu, pokrájame cherry paradajky, pridáme troška soli, málo, solili sme mäso, korenie, vňať petržlenu a na jemno nastrúhaný syr. Všetko spolu vymiešame.
  3. Plnku nanesieme na plát kuracích pŕs.
  4. Zložíme okrajmi dohora,do bochníčka a upevníme špajlami.Takto pripravené prudko opečieme na oleji.
  5. Opečené preložíme do misy z jenského skla. Do výpeku dáme 1 lyžicu horčice,podlejeme vodou,horčicu rozmiešame a zalejeme mäso.Na každý bochník uložíme kúsoček masla.
  6. Pečieme na 200°C asi 50-60minút. Podávame ľubovoľne s hranolkami,pyré,ryžou...