Plnené kuracie prsia s pomarančovou omáčkou

Autor receptu: redakcia

1-2
porcia

Postup

  1. Omyté a odblanené kuracie prsia narýchlo opražíme na panvici z oboch strán, aby sa mäso zatiahlo. Osolíme a okoreníme. Druhý plátok kuracích prs nakrájame na menšie kusy a dáme do kuchynského robota. Pridáme tiež lístky bazalky a petržlenovej vňate, jedno celé vajíčko, víno a olivový olej, a vlašské orechy. Zmes osolíme a okoreníme. Všetko spolu vymixujeme na kompaktnú masu.
  2. Malým ostrým nožíkom vytvoríme na opražených kuracích prsiach kapsu. Do vrecka, ktorým budeme napĺňať kuracie prsia si lyžicou dáme vymixovanú zmes. Opatrne mäso zvnútra naplníme, aby sa nám vytvorená kapsa na mäse neporušila. Trochu plnky nanesieme aj na povrch kuracích pŕs. Plech potrieme olejom s cesnakom. Položíme naň kuracie prsia a dáme piecť do vyhriatej rúry pri 190 stupňoch na asi desať minút.
  3. Pripravíme si omáčku. Vo výpeku z kuracích pŕs rozpustíme maslo. Pridáme olivový olej. Nakrájanú cibuľu dáme na panvicu a opražíme. Pridáme cesnak v oleji, soľ, cukor, korenie karí a hovädzí bujón v prášku. Pomaranče si nakrájame a vytlačíme z nich šťavu do omáčky. Pridáme korenie, trochu sladkej smotany, a gustin zmiešaný s vodou kvôli zahusteniu omáčky. Hotové kuracie mäso si nakrájame na plátky. Servírujeme so šalátom friseé preliate pomarančovou omáčkou.