Plnené kuracie prsia

Plnené kuracie prsia pečené v rúre (fotorecept)

Autor receptu: kvakac

Tento recept mi došiel od známej. Kde ho zobrala neviem, ale je chutný, tak sa s ním podelím aj s vami.* Sú to kuracie prsia plnené a následné obalené v klasickom trojobale a pečené v rúre na zemiakoch. Čiže obed z jednej pekáča.

4
porcie
12 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Kuracie prsia umyjeme, osušíme a osolíme. Narežeme po dĺžke do hĺbky. Dávame pozor, aby sme mäso neprerezali celkom. Trochu narežeme aj do bokov. Vytvoríme si takú kapsu.
  2. Plnku do mäsa si urobíme tak, že plátky syra a šunky ukladáme na seba. Syr, šunka, syr, šunka až minieme všetky plátky. Všetky kúsky naložené na sebe prerežeme po dĺžke na štyri kusy.
  3. Tie štyri kusy vkladáme do jednotlivých kuracích pŕs. Do každého mäsa jeden kus syrovo-šunkovej náplne. Tak, aby to bolo zarovno s mäsom, ak náplň prečnieva nad mäsom, tak orežeme prečnievajúcu časť zarovno mäsa.
  4. Teraz si v hrnci zohrejeme maslo, pridáme muku a za stáleho miešania prilievame mlieko. Spravíme si hustejší a bledší bešamel.
  5. Bešamelom zatrieme plnku v mäse.
  6. Teraz naplnené kuracie prsia obalíme v trojobale: múka, rozšľahané vajce s mliekom a strúhanka.
  7. Zemiaky očistíme a nakrájame na drobnejšie kocky. To aby sa dobre prepiekli. Naložíme ich na pekáč, polejeme olejom a osolíme. Dobre premiešame, aby sa olejom a soľou potreli všetky kúsky.
  8. Na zemiaky položíme obalené kuracie prsia a na každý kúsok mäsa položíme plátok masla. Vložíme do rúry a pečieme pri 180 °C pol hodinu. To uvidíme, či je mäso upečené pekne do červena.
  9. A máme hotový obed z jedného pekáča. Nie je to zbytočné mastné a pritom chutné. Je to diétnejšia verzia dobrého obeda, alebo večere. Nejakú zeleninu k tomu, aspoň u mňa a môžeme maškrtiť.