Plnené kuracie prsia
Plnené kuracie prsia pečené v rúre (fotorecept)
Autor receptu: kvakac
Tento recept mi došiel od známej. Kde ho zobrala neviem, ale je chutný, tak sa s ním podelím aj s vami.* Sú to kuracie prsia
plnené a následné obalené v klasickom trojobale a pečené v rúre na zemiakoch. Čiže obed z jednej pekáča.
4 porcie |
12 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Kuracie prsia umyjeme, osušíme a osolíme. Narežeme po dĺžke do hĺbky. Dávame pozor, aby sme mäso neprerezali celkom. Trochu narežeme aj do bokov. Vytvoríme si takú kapsu.
- Plnku do mäsa si urobíme tak, že plátky syra a šunky ukladáme na seba. Syr, šunka, syr, šunka až minieme všetky plátky. Všetky kúsky naložené na sebe prerežeme po dĺžke na štyri kusy.
- Tie štyri kusy vkladáme do jednotlivých kuracích pŕs. Do každého mäsa jeden kus syrovo-šunkovej náplne. Tak, aby to bolo zarovno s mäsom, ak náplň prečnieva nad mäsom, tak orežeme prečnievajúcu časť zarovno mäsa.
- Teraz si v hrnci zohrejeme maslo, pridáme muku a za stáleho miešania prilievame mlieko. Spravíme si hustejší a bledší bešamel.
- Bešamelom zatrieme plnku v mäse.
- Teraz naplnené kuracie prsia obalíme v trojobale: múka, rozšľahané vajce s mliekom a strúhanka.
- Zemiaky očistíme a nakrájame na drobnejšie kocky. To aby sa dobre prepiekli. Naložíme ich na pekáč, polejeme olejom a osolíme. Dobre premiešame, aby sa olejom a soľou potreli všetky kúsky.
- Na zemiaky položíme obalené kuracie prsia a na každý kúsok mäsa položíme plátok masla. Vložíme do rúry a pečieme pri 180 °C pol hodinu. To uvidíme, či je mäso upečené pekne do červena.
- A máme hotový obed z jedného pekáča. Nie je to zbytočné mastné a pritom chutné. Je to diétnejšia verzia dobrého obeda, alebo večere. Nejakú zeleninu k tomu, aspoň u mňa a môžeme maškrtiť.