Plnené kuracie prsia

Plnené kuracie prsia pečené v paradajkovej omáčke s mozzarellou (fotorecept)

Autor receptu: violeta

4-6
porcie
30 minút
príprava
40-50 minút
na 200 °C

Postup

  1. Kuracie prsia som dočistila a rozrezala tak, aby sa dali plniť. Zvrchu aj zvnútra som ich posolila a okorenila. Vnútro každého prska som potrela jedným pretlačeným strúčikom cesnaku. Uložila som zopár koliesok paprikovej salámy a posypala trochou strúhanej mozzarelly.
  2. Zapekaciu misku som potrela olivovým olejom a poukladala do nej naplnené prsia.
  3. Poliala som ich pripravenou paradajkovou omáčkou, zakryla alobalom a dala piecť do rúry vyhriatej na 200 °C. Zakryté som ich piekla 40 minút. Čas pečenia závisí od veľkosti prsiek. Ja som mala veľké, vážili spolu 1,2 kg. Treba si ich skontrolovať.
  4. Alobal som odstránila a prsia som posypala strúhanou mozzarellou. Už odokryté som ich 10 minút zapekala.
  5. Paradajkovú omáčku som pripravila z jednej passaty a jednej konzervy krájaných lúpaných paradajok v paradajkovej šťave. Na olivovom oleji som opražila cibuľu, 3 strúčiky cesnaku a jednu chilli papričku bez zrniek.
  6. Pridala som paradajkovú zmes a sušenú bazalku, oregano a saturejku. Omáčku som povarila a dochutila soľou a troškou kryštálového cukru.
  7. Upečené prská sú jemné a chutné. Ja som ich servírovala s kuskusom. Myslím, že by sa hodila aj chrumkavá bageta alebo cestovina.