Plnené kuracie prsia

Plnené kuracie prsia na šťave s ryžou (videorecept)

Autor receptu: cesminaz

Jednoduché a výborné jedlo vhodné na obed, alebo na večeru. Takto pripravené kuracie prsia budú určite chutiť celej vašej rodine.* Jazmínová ryža sa k tomu úžasne hodí, keďže má svoju vlastnú aromatickú chuť.

4
porcie
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kuracie prsia vyklepeme na tenko, osolíme, okoreníme a natrieme horčicou. Dáme kúsok uhorky, párok podla vášho výberu, varené vajíčko a mäso zavinieme. Aby sa nám to nerozpadlo, obviažeme rolku niťou.
  2. Plnené kuracie prsia rýchlo opečieme na oleji a vyberieme ich. Do výpeku dáme nadrobno pokrájanú cibuľu a popražíme ju. Pridáme 2 alebo 3PL múky, necháme opiecť a pridáme mletú papriku. Následne pridáme vodu, soľ, čierne korenie a cca 1-2 PL horčice. Pre výbornú chuť dáme aj trochu šťavy z nakladaných uhoriek. Privedieme do varu, pridáme mäso a zakryté varíme 30 minút.
  3. Ako prílohu si urobíme jazmínovú ryžu. Na oleji trochu opražíme umytú ryžu. Pridáme vodu ( ja som dala 1 liter), potom cukor, soľ a zakryté varíme, kým ryža nevpije všetku vodu. Takto pripravená jazmínová ryža chutí fantasticky. Pridaného cukru sa vôbec báť nemusíte, lebo táto ryža je úžasnej chuti. Naučila som sa ju už dávno od mojej známej, kedy som si po jej ochutnaní ihneď pýtala recept.
  4. Jedlo chutí úžasne. Mäso je šťavnaté, a tá šťava/omáčka je výbornej chuti. Prílohu si pravdaže každý môže spraviť aj podľa seba, komu čo chutí. Prajem dobrú chuť!
  5. Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube