Plnené kuracie prsia (fotorecept)

Autor receptu: nikol256

Tento receptík je jednoduchý a hlavne z ingrediencií, ktoré máme skoro všetci doma. V nedeľu na obed som chcela robiť rezne, ale tie mávame vždy tak som vytvorila takéto plnené rezne. :)

8
porcií
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si plnku. Do misky pokrájame krajec chleba, rozbijeme 1 vajíčko, pridáme nakrájanú cibuľku a trochu mlieka. Pridáme nastrihanú pažítku a petržlenovú vňať. Osolíme a okoreníme. Vareškou pomiešame. Potom si nakrájame mäsko na rezne.
  2. Na polovicu rezňa natrieme trochu syrokrému.
  3. Pridáme pripravenú plnku a kúsok uhorky.
  4. Posolíme a pokoreníme.Prehneme napoly a prepichneme špáradlom aby nám plnka nevypadla.
  5. Obalíme v tradičnom trojobale a špáradlom k rezňu "pripneme" kúsok slaninky. Upečieme na rozohriatom oleji. Keď sú rezne hrubšie zvolíme hlbšiu panvicu. Na záver nezabudnime vybrať z rezňov špáradlá.
  6. Uvaríme zemiaky, a spravíme z nich kašu.
  7. Podávame so zeleninou a zemiakovou kašou.