Plnené kuracie prsia (fotorecept)
Autor receptu: nikol256
Tento receptík je jednoduchý a hlavne z ingrediencií, ktoré máme skoro všetci doma. V
nedeľu na obed som chcela robiť rezne, ale tie mávame vždy tak som vytvorila takéto
plnené rezne. :)
8 porcií |
30 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si plnku. Do misky pokrájame krajec chleba, rozbijeme 1 vajíčko, pridáme nakrájanú cibuľku a trochu mlieka. Pridáme nastrihanú pažítku a petržlenovú vňať. Osolíme a okoreníme. Vareškou pomiešame. Potom si nakrájame mäsko na rezne.
- Na polovicu rezňa natrieme trochu syrokrému.
- Pridáme pripravenú plnku a kúsok uhorky.
- Posolíme a pokoreníme.Prehneme napoly a prepichneme špáradlom aby nám plnka nevypadla.
- Obalíme v tradičnom trojobale a špáradlom k rezňu "pripneme" kúsok slaninky. Upečieme na rozohriatom oleji. Keď sú rezne hrubšie zvolíme hlbšiu panvicu. Na záver nezabudnime vybrať z rezňov špáradlá.
- Uvaríme zemiaky, a spravíme z nich kašu.
- Podávame so zeleninou a zemiakovou kašou.